den första matchen

Första matchen är avklarad. Som ni redan läst vanns den av Pappa Betalar efter en makalös uppvisning i fotbollskonster. Efter haft en lite svagara säsong förra året med en seger på hela säsongen så börjades tre poäng direkt denna säsongen. Alla verkade ha skött vinterträningen exemplariskt och luften var full av förväntningar inför matchstart. Hela Göteborg kunna känna spänningarna, och senare även vibrationerna när fältslaget starade.

Efter nervösa trillanden med trasan, som uppvärmning, kommer motståndarlaget till planen i sina korpsvarta tröjor. Inte alls lika eleganta som de vackert gula som vi själva bär upp med stolthet och raka ryggar. När väl chefen blåser i pipan rullas bollen igång av dagens motståndare. Pappa Betalar tar snabbt hand om matchen genom energioch styrka som hos en okastrerad tjur. Det tar inte lång tid innan 1-0 kommer, ett riktig måltjuvsmål. Inte enbart genom det perfekta placeringen intill stolpen utan även för att skottet är så dolt som en tjyv gömd i mörker.

Efter målet skapas flertalet chanser av de gulklädda laget och 2-0 kommer mycket logiskt efter cirka halva första halvan. Då har sveriges Ivan Campo (undertecknad och härmed enbart kalald SIC) haft en liten paus på bänken men va inne vid båda målen framåt. Dock tas ingen credit för något av målen. Då de första var maskerat avslut var det andra emr synligt, efter ett vackert flytande spel på högerkanten smälls bollen stenhårt in via ribban. Vackert avslut!

Då SIC inte kan placera namn med nummer eller ansikten just nu får det bli en hyfsat tafflig referering till målskyttarna. Efter ett par rusher lägnst vänsterflanken, självklart efter att ha förstört ett par anfall först, tar SIC nästa paus på bänken. Under detta tillfälle kommer nästa mål. Tyvärr år fel håll. Detta hade skett öven med SIC på plan då vi fick se ännu et perfekt avslut intill stolpen, stenhårt och efter marken. Otagbart.

Strax efter blåser chefen av halvleken. Glada herrer i gult tycker att fler mål borde gjorts då målchanser inte saknades. En stort sett bra genomförd halvlek.

Andra sparkas igång av SIC och båda lagen verkar nervösa. Mycket felpass första fem minutrarna där det inte skapas mycket förutom på fasta situationer, där motståndet i svart hade ett par väl inövade varianter med skarv framför främre stolpen. Sedan började det brusa, allt klaffar igen och Pappa Betalar finner vägvinnande kortpassningsspel genom mitten flera gånger. Det känns som om matchen snart ska avgöras.  SIC tar mot en passning på mittplan och efter genialiska löpningar av forwards öpnades en motorväg såsom en skalad banan för SIC. Efter drivit fram är det bara att göra det enda som finns i registret, ta i för kung och fosterland. Målvakten blir ställd av det hårda välplacerade skottet mitt i målet. 3-1 och lättnad. Mål i debuten!

Ett trött motståndarlag kunde sedan inte svara utan det blev även 4-1 efter en upprullning från vänsterkanten över till högerkanten där SIC blivit fri, troligen på grund av dålig kondition och sämre hemjobb. En skottfint och ännu en perfekt avväg löpning från en av våra djävelusiskt starka forwards och vi har en riktig målskyttsavslutning igen. Enkelt touch vid främre och bollen rullar in i bortre. Vackert!

Strax efter är matchen slut. Det känns skönt. 1+1 för SIC. 3 skott på mål, ett i mål. Hyfsat med speltid. brytningar, ett par. Felpass, för många.

Matchens spelare går till vår mycket rutinerade vänsterback. En insats värdig att sätta på sitt CV för vilken anställning som hellst. Mycket Stabil och spelade ungefär 39 minuter och 49 sekunder. Av 40 minuter. Stort plus även till nästa rutinerade lagkamrat, för dagen iklädd målvaktsrollen. Räddade allt utan det otagbara reduceringsmålet.