försenad matchrapport!

Här kommer det jag bad om ursäkt för i förra inlägget (ja helt plötsligt smäller vi upp två eller fler på en dag, som kompensation).

Det blev tyvärr en förlust med 2-0 i förra omgången. Pappa Betalar hade bytt ut en del spelarmateriall för att lufta truppen. Laget är ingalunda försämrat av dessa byten, individuellt. Dock tappades kanske lite av samspelet. Men jag tror vi alla fick en IFK dipp efter första solskensmatchen där det kanske gick lite för enkelt. Vi tog helt enkelt inte och gjorde hela jobbet, sprang inte de sista metrarna.

Redan från början kändes Pappa Betalar lite som de bättre fotbollspelare, medans Calcio var det laget som verkar trott att fotboll gick ut på att springa mycket. För de måste fasiken löptränat hela vinter. Gissningsvis springer Calcio 1/3 mer per person än Pappa Betalar, vilket lönade sig i slutändan då undertecknad vart helt slut och tappade markering två gånger i hemjobbet - vilket resulterade i 0-2 i röven de sista 4 minutrarna. Tyvärr kändes det, som Alexander "the great" Hielte har helt rätt med sin kommentar

"Vi (pappa betalar) kändes lite mer desperata vid 0-0. Vi kunde inte nöjja oss med det".

Det är nog helt på pricken av hur det såg ut. Calcio sprang mycket och Pappa Betalar försökte såga sig igenom, nära flertalet gånger men det sista saknades. Istället blev det Hawaii i slutet och undertecknad hängde inte med i hemjobbet, så som redan beskrivits. Till mitt försvar (eller kanske inte är försvar?) så var det en mycket tung kropp dagen efter med träningsverk lite högt och lågt, så det var itne så att jag försökte.

Närmast målskytt var nog våran Kapten Ingmar som två gånger testade svåra halvvolleys på bortre stolpen. Låg som ett sträck i luften helt enkelt, utmärkta manövers som tyvärr inte resulterade i mål, men visst var andra försöket snyggt nog att nästan ge ett gratismål?

Vid ställningen 0-1 fick undertecknad ett bra kontringsläge där, enligt mig, försvararen visade bristande fotbollskunskaper där han totalt väljer ett tokigt beslut och faktiskt tar bollen. En normal försvarare hade fattat att bollen egentligen skulle spelas ut till Nämnde Ingmar, men där hängde han inte med utan tog faktiskt bollen när jag klumpigt försöker dribbla. My bad alla!

Jag tror och hoppas på att vi idag spelar upp oss lite till och blir giftigare på sista tredjedelen, och därmed kan avgöra denna matchen i första halvlek och sedemera kan spela ut registret i andra. Väl mött alla!

ps. misa inte förra inlägget som handlar om dagens motstånd ds.

kviberg 18 sharp

Idag smäller det igen. Ber först och främst om ursäkt för dålig uppdatering, haft lite att göra men et är inte enda ursäkten, men som ni vet vill ingen höra ursäkter men än just ordet. Ledsen är jag. Men nu blr det repning.

Idag är det dags för nästa match. Kvibergs gräs denna gången av någon outgrundlig anledning.  18.00 eller 18 sharp som man kan säga. Det blir Plain Fotball som ska få äta lite gräs i dag. Gissar att publiken kommer svika lite även i dag, trots att vi inte har mycket motstånd i fotbollsunderhållning en dag som denna. Jag kommer sakna er som inte dyker upp, alldeles självklart. Men samtidigt är det synd om er som kanske går miste om denna underhållning. Ses vi där?

Vad kan vi säga om plain Fotball? De ligger sist i tabellen med 0 poäng och en målskillnad på 4-6. 0 poäng är kankse lika skräckinjagande som fyra smurfar med en tandpetare. Men målskillnaden vittnar på jämna matcher. I första omgången gick de bet mot NollBollKoll, och fick stryk med 2-1. omgången nummer två mötte de våra första motståndare, Glennsen över sjöarna och stränderna. Där blev det också stryk men denna gången med siffrorna 4-3, nästan som Brimful of Asha, där säger de 45. Googlar man 43 får man följande coola förklaring:

Forty-three is the 14th smallest prime number. The previous is forty-one, with which it comprises a twin prime, and the next is forty-seven.


Där har ni det.

Googlar man plain Fotball får man fram en sida med rubriken "Plain Local Midget fotball". Tror inte det har något med saken att göra dock, men om det har det känns höga bollar som en bra taktik.

nu smäller det snart igen (uppdaterad)

Nu är det Updated. Inför rapport på matchen.

Calcio Tedesco, det är namnet på allas läppar denna dag. Det är nämligen dags för en dans på rosor, och tacklignar av stål, på Heden igen. 18.45 sslås första passen i matchen, troligen en av de 50% som når rätt adress. Det blir en klang och jubel föreställning där snabba fötter och hjärnor möter, förhoppningsvis, lite långsammare fötter och hjärnor (där Pappa Betalar då är de snabbare och effektivare).

Så vilka är då Calcio Tedesco? Ingen som vet riktigt. De ligger för närvarande på en femte plats i Klass 4 serie E. På första plats finnas inga mindre än Pappa Betalar. Som effektivt aväpnade Glenns i första omgången. Calcio inledde med en förlust på NollBollKoll, om resultatet speglade matchen tvistar de lärda än om. 1-2 förlust blev det i vilket fall som hellst.

Dessa Calcio är klädda i svart, sorgens färg, vilket passar utmärkt i kväll då Pappa satsar på att inte ge dem utrymme för en seger. Precis som Rödblått i dag kommer göra mot ungdomarna i blåvitt.

När vi väl pratar om andra matchen också så blir det tufft för Gamla Ullevi att i dag försöka konkurrera med Pappas gladfotboll. Det är lite tråkigt att Sveriges Fotbollsförbund inte kollat upp detaljer som detta, och därmed blir publiksiffran inom Svensk fotboll lidande. Lite ynkligt, men misströsta inte alla suppotrar! Ni hinner gott och väl till andra halvlek, och får därmed uppleva tre halvlekar med fotbollskonst. Om ni IFK inte slår långt.

Uppdaterad 2: Halsfluss går i inom truppen och det blir bara 8 man till matchen. Vi får spela smart denna gången. Men bara mer av det goda!

ingalunda

inte mycket rapportera. Det närmar sig matchdags, jag klenade mig lite i dag. Innebandy men ingen styrka efter. Dåligt. Får fixa det i kväll, öl och grilla är också träning har två visa män lärt mig.

Dagen i ära går till fotboll. Ska se minst två matcher i dag. Ser fram mot detta. Arsenal - Chelsea ska bli intressant. Tölö Dam - ? blir förmatch.

Dags att röra på sig. Men först maxa lite tacos. Viktigt äta rätt när man tränar.

speeda up planerna

efter att i dag ha sett Allsvenskan sämsta match på, ja om inte 80 år så i alla fall mycket mycket länge. Örebro visade varför de hade noll poäng, och likväl visade Örgryte att de kunde vara lite sämre. Ganska starkt.

Jag måste härmed speeda upp mina planer lite, Örgryte kan behöva spelare på felrtalet positioner. Innermittfält, då inte en jäkel faktiskt fanns där på hela matchen eller ytterback då det var 4 mittbackar i backlinjen större delen av matchen, och tro mig .. det syntes att de inte var ytterbackar.

Därmed ställer jag nu klockan på 08.00 och går ut och springer i morgon bitti. Ställer in ölen på fredagen och laddar inför innebandyn 08 på lördagsmorgonen. Går över till lite styrka efter båda löpningen och innebandyn. Det är dags nu tydligen, eller snarare var dags två säsonger sedan. Så att jag kunde sparkat ner en eller annan Örebroare i dag.

lägger till på listan att även ringa barresten och hetsa hans bilköp. Det är nästan dags att börja åka och tröna med Tölö C snart, allt för att komma i form lite tidigare.

over and out, SIC - snart i ett landslag nära dig?

hemsida

Pappa betalar har numera en hemsida.

http://www.laget.se/pappabetalar/start.html

Ej skapad av mig, men information finnes där. och just nu även en lite mindre egocentrisk matchrapport, dock saxad och lite redigerad av den som går att hitta på denna blogg.

edit: länken läggs naturligtvis upp som fast länk på bloggen! Vilket också serietabellen kommer att göras.
edit 2: Rättade till länken i "breaking news" då jag misslyckats lite där. Hoppas alla hittade ändå.

breaking news!

här har ni det, svart på vitt. Som ett par rena kalsonger hittandes under sängen när man trodde man inte hade några kvar.

http://medlem.spray.se/mecher/Fotboll/Fotboll%202009/Serien/H7K19.htm#Klass%204E

Pappa betalar leder serien efter en omgång. Upplyftande. Skönt att ha pressen på sig att prestera nu i nästa omgång som kommer allt närmare. IFK - Öis, nej nej.. heden blir det. 18.45 nästa måndag går Pappa Betalar upp mot Calcio Tedesco. Ett lag som förlorade i premiäromgången mot Tibia.

Svart mot gult. Kom och se, missa några minuter av Derbyt för en sprakade underhållning på Heden. 18.45 är inte optimal tid, men det duger som uppvärmning inför det stundande rödblåa kalaset på Gamla Ullevi. En halvlek kan ses i alla fall, jag förväntar mig detta.

edit: jesus. Här hade jag failat lite. Nu är länken korrekt

påsk

påsken har självklart stått för ett antal saker. så som:

* vila
* bärs
* mat
* slöhet
* paus i seriesystemet

inga inlägg på ett tag. inte hänt för mycket. Det var de sköna smattrande fötterna i innebandy hallen under lördagen. Målskyttet var lika borta som min mobilladdare är just nu. Översatt lika borta som en kanin som stoppats i tobbe trollkarls trollerihatt. Det var ingen match denna måndagen men det återkommer som våren alltid gör, nästa måndag är nästa batalj. Pappa betalar samlas på Heden igen för att, med kvicka fötter, spela ut nästa motstånd.

Vi möts där, kom dit bara. Lets rock the Yellow birds.

spionerier

Tisdagen gick mycket riktigt till att studera Fabregas och Senna, man vet aldrig när man kan få möta dessa herrar! Kanske blir förr än man tror, även om Senna känns lite som om han kommer vara med russin än druva inom närmaste åren. Dock märktes inte det i den här matchen, vilken kula han drog i väg. En mörsare av rang. Placerad dessutom! Lika tungt skott som ett kylskåp som släpps från 6e våning. Måste snacka med Anders Svensson om det där, så vi håller koll på honom. Anders har ett par år till att ge, även om han inte blir direkt snabbare - men det blir inte Senna heller som sagt!

Fabregas stod för en hyfsad insats. Ett par mackor hann han lägga, kommer troligen behöva ligga hyfsat nära honom. Det kan bli tungt springa och täcka överallt, därför var jag ute och sprang lite i dag, få upp konditionen lite till. kan behövas.

Onsdagen blev det bevakning av englands innermittfältspar. Stevie G och Fat Frank. Det märktes hyfsat snabbt att när Stevie blir isolerad var han inte lika omänsklig längre. Fat Frank var inte heller han den bästa på det blåa mittfältet, dock gjorde han det hfysat. I det här läget är det nog bra om jag kompanjeras med Svensson, Elm och Sabbe. Då håller vi fett koll på dem, Micke Nilsson plockar ju ner vad som än kastas mot honom.

Nu är det Påsk, då får även jag vara ledig. Fast bara lite, lördag blir det innebandy. Måste inte bara få upp kondisen, även lite extra tempo. Sedan har ju innebandy ett närkampsspel som kan ge lite styrka. Yea right. "sport".

den första matchen

Första matchen är avklarad. Som ni redan läst vanns den av Pappa Betalar efter en makalös uppvisning i fotbollskonster. Efter haft en lite svagara säsong förra året med en seger på hela säsongen så börjades tre poäng direkt denna säsongen. Alla verkade ha skött vinterträningen exemplariskt och luften var full av förväntningar inför matchstart. Hela Göteborg kunna känna spänningarna, och senare även vibrationerna när fältslaget starade.

Efter nervösa trillanden med trasan, som uppvärmning, kommer motståndarlaget till planen i sina korpsvarta tröjor. Inte alls lika eleganta som de vackert gula som vi själva bär upp med stolthet och raka ryggar. När väl chefen blåser i pipan rullas bollen igång av dagens motståndare. Pappa Betalar tar snabbt hand om matchen genom energioch styrka som hos en okastrerad tjur. Det tar inte lång tid innan 1-0 kommer, ett riktig måltjuvsmål. Inte enbart genom det perfekta placeringen intill stolpen utan även för att skottet är så dolt som en tjyv gömd i mörker.

Efter målet skapas flertalet chanser av de gulklädda laget och 2-0 kommer mycket logiskt efter cirka halva första halvan. Då har sveriges Ivan Campo (undertecknad och härmed enbart kalald SIC) haft en liten paus på bänken men va inne vid båda målen framåt. Dock tas ingen credit för något av målen. Då de första var maskerat avslut var det andra emr synligt, efter ett vackert flytande spel på högerkanten smälls bollen stenhårt in via ribban. Vackert avslut!

Då SIC inte kan placera namn med nummer eller ansikten just nu får det bli en hyfsat tafflig referering till målskyttarna. Efter ett par rusher lägnst vänsterflanken, självklart efter att ha förstört ett par anfall först, tar SIC nästa paus på bänken. Under detta tillfälle kommer nästa mål. Tyvärr år fel håll. Detta hade skett öven med SIC på plan då vi fick se ännu et perfekt avslut intill stolpen, stenhårt och efter marken. Otagbart.

Strax efter blåser chefen av halvleken. Glada herrer i gult tycker att fler mål borde gjorts då målchanser inte saknades. En stort sett bra genomförd halvlek.

Andra sparkas igång av SIC och båda lagen verkar nervösa. Mycket felpass första fem minutrarna där det inte skapas mycket förutom på fasta situationer, där motståndet i svart hade ett par väl inövade varianter med skarv framför främre stolpen. Sedan började det brusa, allt klaffar igen och Pappa Betalar finner vägvinnande kortpassningsspel genom mitten flera gånger. Det känns som om matchen snart ska avgöras.  SIC tar mot en passning på mittplan och efter genialiska löpningar av forwards öpnades en motorväg såsom en skalad banan för SIC. Efter drivit fram är det bara att göra det enda som finns i registret, ta i för kung och fosterland. Målvakten blir ställd av det hårda välplacerade skottet mitt i målet. 3-1 och lättnad. Mål i debuten!

Ett trött motståndarlag kunde sedan inte svara utan det blev även 4-1 efter en upprullning från vänsterkanten över till högerkanten där SIC blivit fri, troligen på grund av dålig kondition och sämre hemjobb. En skottfint och ännu en perfekt avväg löpning från en av våra djävelusiskt starka forwards och vi har en riktig målskyttsavslutning igen. Enkelt touch vid främre och bollen rullar in i bortre. Vackert!

Strax efter är matchen slut. Det känns skönt. 1+1 för SIC. 3 skott på mål, ett i mål. Hyfsat med speltid. brytningar, ett par. Felpass, för många.

Matchens spelare går till vår mycket rutinerade vänsterback. En insats värdig att sätta på sitt CV för vilken anställning som hellst. Mycket Stabil och spelade ungefär 39 minuter och 49 sekunder. Av 40 minuter. Stort plus även till nästa rutinerade lagkamrat, för dagen iklädd målvaktsrollen. Räddade allt utan det otagbara reduceringsmålet.

Värt att nämna extra är att:
* De nya skorna fungerade
* De nya benskydden är små, men likväl gick de att använda vid trixning och skott.
* Då tröjan var gul användes självklart Blå shorts och gula strumpor. Måste vänja mig.
* SIC har suttit i landslagströja under hela kvällen, även det för att vänja sig
* Matchen HIF - IFK hade sämre underhållningsvärde än matchen på heden.

Nästa helg är Påsk och därav ingen match. Så man kan vila sig i form igen. Men det gäller att inte ligga på latsidan. Redan i morgon ska SIC specialstudera Senna och Fabregas, för att bredda registret lite. Eller för att vara redo att slå Spanien vid framtida möte!

kommentarer efter debuten

Först utkommer det lite kommentarer efter matchen. Referatet kommer senare under kvällen. Dock behöver alla ni, mina vänner, veta hur matchen gick. Efter att laget slutade på en seger under hela förra säsongen blev det direkt succe, all hård vinterträning har skötts utmärkt. 4-1 och efter en välspelad match med två förträffliga lag på planen.

John "Z" Zellmer är väldigt imponerad över lagets insats.
"direkt kortpassningarna på offensiv planhalva var som att sätta tänderna i ett moget päron. Det bara går av sig själv utan ansträngning."

Det är bara att hålla med. Motståndet hängde inte riktigt med och Pappa Betalar kunde ofta bita sig fast och komma till avslutningslägen. Undertecknad hade inte mycket med just dessa passningar att göra men där har John följade kommentarer om.

"jag är imponerad över ditt rörelsemönster. Det var hyfsat obefintligt men ändå var du på rätt ställe och bröt ofta. Jag gillar insatsen. I andra blev du mer dominant och att du får göra 1 + 1 var du värd."

Trots det obefintliga rörelseschemat var undertecknad tvungen byta 4-5 gånger. Kändes stabilt att vinna lite bollar tidigt och ge den till en medspelare så fort som möjligt. I andra kunde vi spela smartare och att få göra 3-1 och passa till 4-1 känns toppen. John är dessutom mästar coach/manager och vet vad han pratar om, han har vunnit både allsvenskan, svenska cupen och hattrick masters i oline managerspelet Hattrick (www.hattrick.org). Dessutom är han rätt bra på FM2008 och tagit West Brom till toppen av PL och CL. Känns skönt att ha hans beröm i ryggen.

Per Lennart Claesson öste beröm över matchens kvalitet och min insats. Dock mindre nöjd över konditionen mina lungor kund erbjuda.

"är det så jobbigt att springa 30 meter Ola? Att du bara ger bort bollen direkt efter det. Du ska hålla dig längre bak, där gör du det bra. Låt de tekniskt starkare spelarna utföra offensiven. De spelar vackert där framme när du håller dig undan".

Matchreferat kommer senare under kvällen. Det kommer innehålla rutin, CV, Bananer, bananflugor, vackra avslut och svettiga räddningar. Kom tillbaka senare under kvällen som sagt och se hur jag binder ihop alla de orden.


ett första steg

om en timma är det dags för första steget mot comebacken. Det är dags att köpa skor och benskydd för kvällens match. Efter en genomgående undersökning har jag nu hittat vart det går klöpa de billigaste skorna. Det bär snart iväg för att se om de finns live i butiken, live spritt språngandes stående på hyllan i butiken. I eller utanför kartongens inre mörker. Väntandes på att få trippa in på en fotbollsplan och trampa någon sådär oskyldigt på tårna.

Det ska bli en fröjd att tillsammans med er alla få uppleva denna dagen. En dag av glädje och berusning, en berusning av just det nämnda överflödet av glädje som kommer studsa som en flipperkula mellan alla delaktiva personer.

Väl mött, ett första steg är taget - för pappa betalar, mig och sverige.

Uppståndelsen

Idag är ingen vanlig dag, det är en historisk dag. På ett soligt Heden i Göteborg kommer jag, Sveriges svar på Ivan Campo, göra en efterlängtad comeback. En comeback på den svenska fotbollens hjärta. Det är dessutom en debut, en debut i mitt nya lag, Pappa Betalar. Det är dags för pemiär i Korpen!

Glöm Allsvenskan i kväll. Det är på heden det sker. 18.00 smäller det till och det kommer sprudla som en stark chili puttrandes i en kastrull! Kvällens motstånd är för mig ett okänt lag i Göteborgs lägsta serie. Glöm gladfotbollen, jag lovar bjuda på en klackning men mest av allt lovar jag bjuda på effektiv spelförstörelse som bara jag och Ivan mästrar. Konstruktiv spelförstörelse, som ordnad kaos. Smaka på det, låt det rulla runt i munnen. Detta är stort, så stort att det är svårt, om än möjligt, att förstå sig på i sin helhet.

Eftersom jag är en multitalang startades denna blogg där du kan följa min väg till landslaget. Ett landslag som står utan fältherre på mitten, och trots bra gnetspel mot portugal saknades de där avgörande maskningarna och tidskrävande övningarna som jag har en efterlängtad expertis i. Ett landslag utan Linderoth behöver en Campo. Och samtidigt saknade Sverige en massmedia som misslyckats att uppfatta denna offantliga händelse, och det är där min andra talang och denna bloggen kommer på tal igen. Med mina Birro vackra ord kommer min utveckling kunna läsas utav hela världen, eller i alla fall de med svenska kunskaper.

Ta er till Heden ikväll, 18.00 och se mig och Pappa Betalar göra säsongspremiär i våra vackra gula tröjor! Missa inte chansen att se Birro och Campo i en och samma person försöka maska bort dryga 50% av andra halvlek. Det är något ni inte kommer få chansen att uppleva igen på åtmionstonde en vecka!

RSS 2.0